torstai 20. elokuuta 2015

Äippäpolilla

Eilen oli aika äitipolille vauvan kokoarvioon. Käynti jännitti hiukan, koska jotenkin olin varma että sisälläni ei mikään pieni poitsu kasva. Erittäin mukava nuori lääkäri kuitenkin arvioi kooksi 3,6kg, eli mielestäni ihan hyvän kokoinen. Toki voihan tuokin todellisuudessa ollakkin se yli 4kg, sen näkee sitten! Minua kiinnosti käynnissä saada myös tietää tilanne tuolla alakerrassa. Pläääh, paikat vielä täysin epäkypsät! Aika turhauttavaa. Sanoi että juuri ja juuri sormelle auki ja kanavaa jäljellä 3cm. Nyt vaan toivon että tuo ronklaaminen olisi saanut vauhditettua tätä hommaa edes hiukan.

Ultraamisessa selvisi myös yksi hieman huolestuttavampi asia. Nimittäin lapsivettä näytti olevan hieman liian paljon. Ei kuitenkaan mitenkään hälyttävän paljon, mutta ylärajoilla kuitenkin mennään. En ollut koskaan edes ajatellut että sitä vettä voisi olla jotenkin liikaa tai liian vähän. :o Minut pistettiin käyrille tarkkailuun hetkeksi, mutta paperille piirtyi kuitenkin erittäin hyvät sydänäänet. Ensi tiistaina uudestaan katsomaan onko tilanne edelleen sama ja jotain hän puhui myös käynnistyksestä.. Meni puolet ohi, kun ajattelin vaan että kunpa kaikki olisi kunnossa. Kotiin tultua aloin googlettelemaan ko. asiaa ja noita liiallisen lapsiveden vaaroja. Ehkä olisi taas pitänyt jättää osa jutuista lukematta, mutta parempi ehkä tietää kaikki faktat. Googlesta löytyi tapauksia niin napanuoran kiertymisestä kaulan ympärille aina cp-vammaan asti, eipä kovin hyvältä kuulosta.. Rauhoittelen itseäni nyt sillä, että onneksi tuo määrä ei tosiaan ollut niin suuri kuin ehkä voisi olla. Lääkäri ei edes sanonut suoraan, että mitä vaaroja tuossa on vaikka kysyin. Sanoi vaan ympäripyöreästi, että ei ole hyväksi vauvalle. hmmm. Mietin jälkeen päin, että ehkä ei halunnut luoda paniikkia etukäteen tai jotain? 

Olisi kiva tietää, onko muilla ollut vastaavanlaista ja miten on käynyt?

Nyt ei enää millään pystyisi odottelemaan ensiviikon alkuun! Voikun tämä synnytys käynnistyisi itsekseen vaikka viikonlopun aikana. 
Monet varmaan tietää sen tunteen, kun on laskettu päivä käsillä ja kuulee muilta kuinka lähes samoilla viikoilla menevät ovat synnyttäneet jo ja itsellä ei ole minkäänlaisia tuntemuksia tulevasta. no, hiljaa hyvä tulee pätee varmasti tässäkin.

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi! En tajunnutkaan että sulla on jo näin lähellä synnytys :D tsemppiä ja huilaa paljon vielä kun pystyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! :) energiaa ei juuri muuhun riitäkkään kun sängyssä makoilemiseen tabletin kanssa :D ehkä nää turhan lämpimät ilmatkin on osasyynä siihen...

      Poista